Astangajooga

Astangajooga on fyysinen joogamuoto, jossa hengitys sitoo asennot kokonaisuudeksi – yhdeksi liikesarjaksi. Tätä menetelmää kutsutaan vinyasaksi ja se on asentoharjoituksen perusta. Voimakas liikkeitä rytmittävä ujjayi -hengitys synnyttää kehossa lämmön ja hikoilun, joka puhdistaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Ujjayi -hengityksen lisäksi kehon hallinnan ja mielen keskittämisen apuna harjoituksessa ovat bandhat eli lihaslukot sekä dristit eli katseen kohdistuspaikat.
Astangajoogan harjoitus kulkee ilman pakottamista, kilpailua tai suorituspaineita. Oleellista on keskittyminen omiin tuntemuksiin kehossa ja mielessä.

Ohjaaja Kirsi Haimi:

Olen Kirsi Haimi ja kolmen aivan ihanan lapsen mami. Olen aloittanut Astanga joogan vuonna 1998. Petri Räisäsen ja Juha Javanaisen pitämällä viikonloppukurssilla. Muistan kuinka olin pelkkää sisäänhengitystä koko kurssin. Se oli Rakkautta ensi hengityksellä. Pidän myös Juhasta ja Petristä : ) Siitä sitten aivan valtavalla innolla jatkoin harjoitusta yksin kotona, ilman kirjoja tai youtubea. Syksyllä 1998 saatiin ensimmäinen Juha Javanaisen pitämä Astanga jooga viikonloppukurssi Lappeenrantaan. Siitä muodostui pieni innostunut ryhmä jossa tehtiin harjoitusta yhdessä ilman opettajaa, Kiitos Ailalle ja Realle. Kävin monta vuotta niin monilla kursseilla Imatralla ja Helsingissä. Kerran Intiassa. Ja monesti Houtskarissa, oi niin ihana Houtskari <3. Hauskaa, silloin oli ilmassa niin innostava energia että oli aivan normaalia että kaikki harjoitteli 6 kertaa viikossa aamukuudelta tai -viideltä alkaen, niin minäkin ja yksin kotona. Ryhmässä tietysti oli helpompaa, muistan sen uskomattoman fiiliksen mikä tuli kun teki ykkös- ja kakkossarjan samana aamuna. Innostus oli aivan valtava ja oli kyllä kroppakin hyvässä kunnossa. Nyt kolmen lapsen kanssa elämä on hiukan erilaista mutta Astanga jooga on edelleen hyvin rakas. 

Joogatuntien pitämisen aloitin jo 1999 ja koulutuksen siihen olen saanut Juha Javanaisen, Petri Räisäsen ja Lino Mielen opetuksesta ja myös omaharjoitus on ollut suuri opettaja. Tietysti myös Guruj ja Sharath ovat opettaneet. Ja aivan ihanaa oppia olen saanut myös eri opettajilta mm Heidi Ruokoniemi, Mikko Seppinen, Sami Mälkiä, Monna Grönlund, Annu Vertanen, Outi Peippo. Iso Kiitos teille! Ja tietysti myös asiakkaat opettavat paljon. Kiitos aivan kaikille. Koen myös että Diplomi- shiatsuhoitaja koulutuksesta ja Kiinalaisen lääketieteen, ayurvedan ja Enkelten kotikoulun opinnoista ja meditaatioryhmästä ja omasta henkisestä kasvusta on ollut hyötyä Astanga joogan ohjauksessa. Ja opiskeluhan jatkuu edelleen… Opetuksessa haluan säilyttää Astangan alkuperän, huomioimalla kuitenkin jokaisen yksilöllisesti. Haluan että ihmiset oppivat kuuntelemaan ja kunnioittamaan itseään. Salilla on iloinen ja rento ilmapiiri. 

Astanga joogaa olen opettanut Saimaan Astangajooga ry:llä, Etelä-Karjalan kansalaisopistolla, Helsingin Astanga joogakoululla ja lyhyitä kursseja olen pitänyt Imatralla, Joutsenossa, Kuusankoskella, Luumäellä, Mikkelissä ja Savonlinnassa. On aivan ihanaa kuulla ja nähdä mitä ihmiset ovat saaneet Astangasta ja mistä vaivoista ihmiset ovat päässeet eroon Astangan avulla. Nähdä vahvistumista niin henkistä kuin fyysistäkin. Ja vaikka vain nähdä virkistynyt ilme harjoituksen jälkeen. Olen niin kiitollinen että olen päässyt niin monen ihmisen joogapolulle mukaan. 

Kiitos Kiitos Kiitos.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close